Servicii Stomatologice

ODONTOLOGIE/ ENDODONȚIE

Pentru a menține un dinte sănătos e nevoie de prevenire, diagnosticare și tratament asupra patologiei pulpare.

Caria dentară reprezintă acțiunea îndelungată a bacteriilor pe suprafața dentară, distrugând astfel structurile dure ale acestuia. Netratată la timp , ea poate conduce cătrea fecțiuni de ordin pulpar și chiar parodontal.

În cadrul clinicii White Lotus, dispunem de aparatură performantă care să poată reface structura dentară și sănătatea pulpară cu predictibilitate în timp.

Tratamentul endodontic constă în îndepărtarea întregului conținut din interiorul dintelui și în același timp a florei microbiene create prin procesul carios și închiderea etanșă, tridimensională a canalelor dentare pentru a preveni o repopulare cu microbi a dintelui în cauză. Se realizează atunci când pulpa dentară prezintă o inflamație datorată unor traumatisme suferite de dinte, a unor fracturi sau fisuri de smalț, a unor obturații coronale întinse în suprafață (plombe) sau a unor carii profunde. Netratată la timp inflamația pulpară duce la agravarea simptomelor de durere și apariției infecțiilor la nivelului osului maxilar și a țesuturilor moi învecinate.

Obiectivele principale în procesul de tratare au efect în eliminarea durerilor și a disconfortului, dar și în dezinfectarea tuturor zonelor afectate. Obturația definitivă a canalelor radiculare se realizează cu un material care nu se dizolvă și este compact. Rezultatele finale se vor observa după parcurgerea câtorva pași, de la punerea diagnosticului corect, tratarea mecanică a canalelor radiculare, curățarea cavității carioase, reperarea canalelor și stabilirea lungimii acestora, tratamentul propriu-zis, până la tratamentul medicamentos și obturația de canal definitivă.

Aceasta din urmă reprezintă etapa finală a oricărui tratament endodontic și este realizată cu succes dacă nu se disolvă în timp, ajunge până la apex și devine compactă și continuă. După tratament, dintele va fi sensibil și nu se recomandă utilizarea lui la masticație, întrucât s-ar putea reinfecta sau fisura; dacă vor apărea disconforturi se pot administra analgezice.

Consecințele dispariției pulpei se vor remarca asupra dintelui prin pierderea sensibilității la cald și rece și a modificării culorii, fără a influența însă starea de sănătate a pacientului.

White Lotus

Despre Clinică

Suntem aici să venim în sprijinul tău, ori de câte ori ai nevoie. Este grija noastră să tratăm cu profesionalism și multă dedicare fiecare problemă stomatologică pe care o întâmpini.


Urmărește-ne

Social Media


Copyright White Lotus 2019. Toate drepturile rezervate.