Cele mai recente articole

BLOG

Prin această secțiune, ne propunem să te ținem la curent, constant, cu articole utile în ceea ce privește sănătatea ta orală.


tipuri-de-aparate-dentare.jpg

Medicul Ortodont Omar Othman recomanda in tratamentele sale ortodontice urmatoarele tipuri de aparate dentare:

Aparate dentare fixe:

Aparatele dentare metalice sunt cele mai utilizate tipuri de aparat dentar, raportul calitate-pret fiind cel mai avantajos.  Aparatul este  alcatuit din bracketi, arcuri ortodontice, elastice, ligaturi, inele. Bracket-urile sunt prefabricate si standardizate, potrivindu-se pentru orice dimensiuni dentare si oricarui tip de muscatura.

Aparate dentare ceramice. Diferenta dintre aparatele dentare ceramice si aparatele metalice consta in materialul din care sunt facuti bracketii – in acest caz ceramica.  Aparatul are avantajul ca este mai greu observabil in comparatie cu cel metalic, deoarece bracketii au culoarea dintilor.

Aparatul dentar safir este discret, transparent. Bracketii sunt realizati din ceramica mono-cristalina(safir), avand o duritate asemanatoare diamantului. Acest aparat este recomandat in tratamentele ortodontice de scurta durata.

Disjunctorul:

Este un dispozitiv ortodontic auxiliar fix care se cimenteaza pe premolarii si molarii superiori prin intermediul unor inele. Indicatia clara pentru purtarea unui disjunctor o reprezinta situatia in care maxilarul superior este ingust, in compresia de maxilar, sau cand mandibula este prea larga. Disjunctia ajuta astfel la expansiunea boltii palatine, prin deschiderea suturii mediopalatine si obtinerea unor rapoarte corecte intre maxilare.

Aparate dentare mobile:

Aparatele dentare mobile sunt personalizate si realizate in laboratorul de tehnica dentara, dupa etapa de amprentare a dintilor. Aparatul este format din doua componente de acrilat, care devine flexibil si activ datorita crosetelor metalice si a surubului care le uneste. Sunt recomandate in cazurile cu anomalii usoare sau moderate, mai ales copiilor de 7-8 ani.

Aparate functionale si trainere ortodontice:

Trainerul este cel mai eficient in dentitia mixta timpurie, perioada in care erup dintii permanenti anteriori. Este un aparat mobil, din silicon, putand fi introdus si indepartat din cavitatea bucala cu usurinta. Un trainer ortodontic corecteaza anumite anomalii ale pozitionarii dintilor si arcadelor dentare producand totodata si o reeducare musculara necesara vorbirii/pronuntei corecte. Aceste aparate sunt concepute pentru a invata copiii sa respire pe nas, sa inghita corect, sa-si odihneasca correct limba pe “cerul gurii”, obtinandu-se o crestere maxima si adecvata a maxilarelor. Deblocarea obtinuta are ca rezultat un spatiu suficient pentru dinti, prin faptul ca le permite sa se indrepte in mod natural, adesea nemaifiind nevoie de alte aparate.

 


Injectari-cu-toxina-botulinica-1200x600.jpg

Toxina botulinică este o neurotoxină de natură proteică fiind o exotoxină de origine bacteriană, care acționează la nivel neuronal prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi de la creier la mușchi. Injectarea toxinei botulinice în tratamentele de estetică se realizează pentru reducerea ridurilor și eliminarea excesivă a transpirației. Efectele dureazăîn general între 3-6 luni.


White Lotus

Despre Clinică

Suntem aici să venim în sprijinul tău, ori de câte ori ai nevoie. Este grija noastră să tratăm cu profesionalism și multă dedicare fiecare problemă stomatologică pe care o întâmpini.


Urmărește-ne

Social Media


Copyright White Lotus 2019-2021. Toate drepturile rezervate. | Marketing Online by Cristinne

Call Now Button+40770182546