Boala parodontală și beneficiile laserului stomatologic în tratarea acesteia

Articolul-1-1200x615.jpg

Boala parodontală sau parodontopatia este o afecțiune ce slăbește suportul de sprijin al dinților în structurile osoase maxilare, ducând până la o mobilitate exagerată a dintelui, uneori chiar și la pierderea acestuia.

Boala parodontală afectează mult și țesutul osos, micșorându-l în timp. Acest proces, fiind unul nedureros, poate să existe și fără ca pacientul să observe modificările survenite.

Pentru a opri din evoluție boala parodontală, în cadrul clinicii noastre avem unul dintre cele mai bune protocoale de tratament, cu ajutorul „dispozitivului minune”, laserul dioda. Acest laser este considerat cea mai bună armă împortriva tuturor bacteriilor, în special a celor anaerobe, care se depozitează în spațiul virtual dintre dinte și gingie. Laserul inactivează bacteriile, iar după curățare și detoxifiere, prin lungimea de undă pe care o propagă, întârzie recolonizarea acestora și influențează într-un mod pozitiv vindecarea rănilor produse de bacteriile patogene.

Terapia cu laserul stomatologic are, de asemenea, un beneficiu extrem de important pentru pacienți, mai exact durerea minimă, aproape inexistentă din timpul tratamentelor. Acest beneficiu se regăsește în majoritatea feedback-urilor primite de la pacienții care au experimentat astfel de tratamente.

Important de menționat este și faptul că orice implant dentar trebuie văzut ca fiind un dinte cu boală parodontală. Durata de viață a unui implant dentar crește în funcție de cât de mult este îngrijit. Când menționăm grija, ne referim la vizita periodică la medicul dentist pentru o curățare profesională a implantului dentar cu aparate speciale de îndepărtare a tartrului ce se depune mult mai repede decât pe dintele natural. Acest aspect îmbunătățește stabilitatea și, implicit, durata de viață a implantului dentar.

În acest sens, cu o tehnologie minim invazivă, terapia laser are un efect de decontaminare și stimulare a sitului implantului dentar, efectul bactericid realizându-se prin vaporizarea bacteriilor. De asemenea, este cunoscut rolul acestui tip de tratament în facilitarea formării de noi structuri osoase și gingivale, fără a afecta în vreun fel implantul în sine.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


White Lotus

Despre Clinică

Suntem aici să venim în sprijinul tău, ori de câte ori ai nevoie. Este grija noastră să tratăm cu profesionalism și multă dedicare fiecare problemă stomatologică pe care o întâmpini.


Urmărește-ne

Social Media


Copyright White Lotus 2019-2021. Toate drepturile rezervate. | Marketing Online by Cristinne

Call Now Button+40770182546