Primul semn al unei igiene orale neadecvate

Parodontologie-1200x600.jpg

Boală parodontală, cunoscută ca Parodontoză în termenii populari, este afecțiunea care atacă dintele cel mai puternic și profund; nefiind identificată la timp poate conduce către mobilitate și pierderea dintelui.

Cu noile modalități de tratament parodontal, această afecțiune poate fi stopată în evoluție, crescând durabilitatea de viață a dinților respectivi. Chirurgie orală Parodontoza apare datorită microbilor ce se cantonează în șanțul gingival, fumatului, dinților cariați, a diferitelor modificări hormonale și ale afecțiunilor generale precum diabetul zaharat, avitaminoze etc. Apare totodată respirația urât mirositoare și senzația de gust neplăcut în gură. Dinții încep să se distanțeze, să se clatine, iar în final pot cădea.

Totul începe cu o banală ginginvită, care netratată poate degenera în parodontopatie. Trecerea către parodontoză se face odată cu afectarea oaselor maxilare care se distrug, se demineralizează, își micșorează volumul și astfel afectează implantarea dinților; de regulă fenomenul e însoțit de o durere difuză, la nivelul rădăcinilor dentare, care apare frecvent dimineața. Bineînțeles, boala parodontală se tratează, iar tratamentul este dirijat în funcție de gradul de evoluție al acestei boli.

Ea debutează cu gingivita (gingiile sângerează, sunt ușor tumefiate și apare durere la nivelul acestora) și este îndepărtată prin operațiuni precum curățarea profesională, chiuretaj gingival, operație cu lambou, acolo unde este cazul, adiții de os și grefe gingivale, dar și o medicație specifică.

Pacienților li se va recomandă ca pe viitor să-și piereze dinții în mod corespunzător de cel puțin două ori pe zi, pentru a fi înlăturată placa bacteriană de pe suprafața lor, să folosească ața dentară, dușul bucal și periuța interdentară, în plus aceștia sunt îndrumați să foloseasă apă de gură pentru a scăpa de bacterii.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


White Lotus

Despre Clinică

Suntem aici să venim în sprijinul tău, ori de câte ori ai nevoie. Este grija noastră să tratăm cu profesionalism și multă dedicare fiecare problemă stomatologică pe care o întâmpini.


Urmărește-ne

Social Media


Copyright White Lotus 2019-2021. Toate drepturile rezervate. | Marketing Online by Cristinne

Call Now Button+40770182546